Koffiebranderij in Zevenhuizen
Wekelijks roosteren wij onze koffiebonen in de eigen branderij. Het branden, of roosteren, is een ambachtelijk proces waaraan we veel tijd en zorg besteden. We gebruiken een kleine trommel koffiebrander die net groot genoeg is om onze eigen winkel voorraad op peil te houden.
Koffiebonen roosteren
Het rooster proces is een tijdrovende klus. Dit doen we bewust op deze manier om smaakvolle geroosterde koffiebonen te kunnen verkopen. Het blijft een ‘gevecht’ om zaken als zuurgraad, bitterheid en aroma’s in harmonie te houden. Gelukkig, met ruim 10 jaar ervaring, boeken we goede resultaten met dit ‘gevecht’ in onze koffiebranderij in Zevenhuizen!
Kijkje in de Koffiebranderij
Wekelijks roosteren wij onze koffiebonen. Een vers product, zo zien wij het! Bekijk de video en zie hoe we dat doen!
Geroosterde of gebrande koffie?
Vers geroosterde koffie vinden we vriendelijker en smaakvoller klinken dan gebrande koffie. Gebrand klinkt gitzwart en donker, geroosterd maakt de koffie rond, vol en zuiver van smaak. Door koffie langzaam te roosteren in een trommel machine ontwikkelen de aroma’s optimaal voor lekkere koffie. Kies dus voor vers geroosterde koffiebonen!