Achtergrond F.A.Q. Account 0 artikel(en), € 0,00

Wekelijks vers geroosterde koffiebonen, gemalen koffie en losse thee!Koffie roosteren, ofwel branden

Wekelijks roosteren we zelf onze koffiebonen. Een vers product zo zien wij het. U herkent dit bijvoorbeeld aan een knapperige boon, of aan de volle caramel gekleurde crema als sluitstuk op uw espresso. Het roosteren gebeurt secuur en rustig, zodat de zuren verdwijnen de bitterheden beperkt blijven.

Het koffie roosteren is een traditioneel ambacht waarbij we gebruik maken van moderne apparatuur. We roosteren secuur en langzaam om zo een mooi balans te vinden tussen zuren, bitterheden, volheid en aroma's.

Zuurtjes
- verdwijnen met de roostertijd
Tijdens het roosteren caramaliseren de suikers in de koffiebonen. We roosteren rustig in een trommelrooster waardoor alle bonen goed gaar worden en de zuurgraad gereduceerd wordt. Sommige koffiebonen roosteren we iets korter, waardoor de frisse tonen behouden blijven. Koffiebonen die volgens de ''natte'' methoden verwerkt zijn hebben van nature een hogere zuurgraad, ondanks het feit dat ze goed geroosterd zijn.

Bitterheden - nemen toe met de tijd
Naar mate de koffiebonen langer in de trommel zijn en de suikers uit gecarameliseerd zijn, nemen de bitterheden toe. Sommige koffiesoorten roosteren we bewust langer, zeker bonen die voor (piston)espresso machines worden gebruikt. Een klein kopje pure espresso kan snel te zuur worden, ingeval u dat ervaart, probeer dan een van onze donkerdere, of sterkere koffiesoorten.

Secuur = precies goed!
U leest het, roosteren is precies ambacht. We gebruiken daarom ook moderne apparatuur om ons te helpen en de ''geheime'' recepten te registreren en te bewaren. Zo kunnen we keer op keer u lekkere verse koffiebonen leveren, die vol van smaak zijn en veel natuurlijke aroma's hebben. Een kijkje in de keuken?

Bekijk ons filmpje!

Een leuk en informatief filmpje over koffiebonen roosteren, ofwel branden.


En bestel eens een pondje verse koffie online!