Categorie├źn
blog

Darjeeling lente thee 2019

Lente thee 2019 uit het Darjeeling theegebied is binnen! Darjeeling is een theegebied in het Noord-Oosten van India, waar in het koele berggebied zachte geurige zwarte thee wordt geproduceerd. Het theegebied is uitgestrekt en de theeplanten bekleden de bergen. Ruim 50 verschillende thee tuinen zijn er te vinden en van een tweetal hebben we deze speciale thee ingekocht.

Darjeeling lente thee is bijzonder

Darjeeling logo, beschermd theegebied.
Darjeeling thee keurmerk

Lente thee uit Darjeeling is bijzonder lekker van smaak. Nadat in de Himalaya bergen de sneeuw is weggesmolten en de temperaturen verder zijn gestegen ontwaakt de theeplant uit zijn winterrust, en binnen een korte periode beginnen de thee velden groen te kleuren door de nieuwe verse theeloten. In deze periode wordt de thee geplukt en verwerkt. Dit is de lente, ofwel de first flush, thee.

Unieke smaken uit de lente en zomer vanuit Darjeeling

Het effect van de seizoenen maakt het Darjeeling theegebied bijzonder ten opzichte van andere theegebieden in de wereld. Vooral de smaak van thee uit de lente en thee smaak uit de zomer zijn uniek. First flush, ofwel lente thee, is licht van kleur in de kop, en zachte en fris bloemig van smaak. Second flush is voller en zoeter van smaak en licht oranje in de kop, met unieke muscatel/muscaat smaak.

Theetuinen Badamtam & Singell 2019

Voor dit jaar is gekozen voor de theetuinen Badamtam en Singell. Twee theetuinen die elk onderscheidende thee produceren. Thee van Singell bijvoorbeeld kenmerkt zich als intens bloemig en subtiel grassig, dit komt vooral door de China type struiken die er geplant zijn. Of, Badamtam thee daarentegen is minder bloemig van smaak, maar wel voller en iets zoeter. De volheid komt vooral door de Assam en Clonal type struiken die daar zijn aangeplant. Dus twee verschillende tuinen, met elk unieke eigenschappen voor bijzondere losse thee!

Proef in de winkel en bestel online!