Categorieën
blog

Potje vuur, espresso potje, Bialetti

Espresso potje, potje vuur of Bialetti

Een espresso potje is zeer handig om op een eenvoudige manier lekkere espresso te maken. Thuis, op de camping of in een vakantie huisje. Gebruik verse koffie voor een mooi resultaat, en voeg een scheut opgeschuimde melk toe voor een lekkere cappuccino.

Veel namen voor voor dezelfde ‘machine’

In het dagelijks gebruik zijn er veel verschillende namen voor het espresso potje: pruttel potje, cafetiere, Bialetti, potje vuur, perculator om er een aantal te noemen. Voor de begripsvorming in de winkel wijzen we naar onze plank waar de ‘espresso potjes’ op staan, om zodoende tot een besluit te komen wat de klant bedoeld; er is nogal een verschil tussen een cafetiere en espresso potje!

Hoe werkt een espresso potje?

Vul het onderste reservoir met koud water, tot onder het ventiel. Maal koffiebonen , of gebruik gemalen koffie, en vul de koffiehouder in het midden. Zorg dat de randen van de koffiehouder vrij zijn van koffie korrels, en draai de koffiereservoir erop. Plaats het espresso potje op een warmte bron en heb geduld! Begint het potje te pruttelen/stomen (what’s in a name…)? Haal het potje snel van de warmtebron, anders wordt de koffie te heet! Zo eenvoudig werkt een espresso potje!

Espresso potje in the Woods
Happy met het espresso potje van Bialetti en verse koffie gemalen in portie verpakking in the woods!


Geschikt voor gas, inductie of elektrisch kookplaat 

Espresso potjes leveren we voor verschillende warmte bronnen, waaronder gas, inductie of elektrische kookplaat. Kom langs in de winkel en kies een passend formaat. Let wel, de originele espresso potjes van Bialetti heeft het logo erin verwerkt van het ‘kleine mannetje met de snor’.

Gemalen koffie, verse koffie!

Om het espresso potje optimaal te laten functioneren is het gebruik van vers gemalen koffie een must! Gebruik natuurlijk onze verse koffiebonen als basis en varieer met ons aanbod van verschillende smaken koffiebonen. Een tipje van de sluier voor passende koffiesmaken: de sterkere smaken, kies Indonesie, Brazilië of El Salvador. Voorkeur voor zachtere smaken? Kies Guatamala, Costa Rica of Colombia.  Voor iedereen een smaakvolle koffie!

Speciale portie verpakkingen

Speciaal voor op vakantie bijvoorbeeld kunnen we gemalen koffie in mini porties verpakken voor je, zo blijft de gemalen koffie vers en kunt met verschillende smaken variëren.

Happy freshness uit je espresso potje, probeer het eens!