Categorieën
blog

IJsthee: 6 tips om Master’s IJsthee te maken

Maak thuis eenvoudig homemade IJsthee, naar eigen smaak en inzicht! Bepaal de theesmaken helemaal zelf of kies een van onze theesuggesties. In deze blog geven wij zes tips om een unieke en verfrissende IJsthee of Ice tea te maken.

6 tips voor de lekkerste IJsthee

1. Bereid de thee optijd voor

De tip die stipt om één gezet moet worden is om de avond of dag ervoor de hete thee te zetten. Zo kan de thee rustig afkoelen en vervolgens lauw in de koelkast gezet worden. Koud uit de koelkast is erg smaakvol.

2. Kies één goede losse thee of een unieke verhouding

Neem een lekkere losse thee als basis. Kies bijvoorbeeld een pure zachte zwarte Darjeeling of een groene Chinese Lung Ching thee. Vul 2/3 Darjeeling aan met 1/3 zwarte gearomatiseerde thee of de 2/3 Lung Ching met 1/3 groene gearomatiseerde thee.

3. Gebruik papieren theefilterzakjes voor de juiste dosering

Zet de losse thee in zelf te vullen papieren filterzakjes (foto 2), omdat metaalfilters te klein zijn wanneer je de thee in een grote kan zet. Daarnaast bieden deze papieren zakjes de mogelijkheid om meerdere theesoorten te gebruiken. Gebruik voor iedere smaak een papieren zakje, of doseer verschillende (bijv. 4 gram pure thee en 2 gram gearomatiseerde thee per liter.)

4. Homemade ijsthee is een goede dorstlesser

IJsthee is een lekker en gezond alternatief voor water, frisdrank en alcoholische dranken. Onze (gearomatiseerde) losse thee is intens van smaak waardoor suiker niet nodig is. Wil je de IJsthee toch iets zoeter maken? Voeg dan een scheutje honing aan de kan toe.

5. Maak de ijsblokjes van thee om de thee smaakvol te houden

Voor extra verfrissing maak je de ijsblokjes ook van thee, met munt en limoen! Wanneer je de ijsblokjes van water maakt en deze smelten in de kan, zal de IJsthee gedeeltelijk haar smaak verliezen.

6. Verfrissende en sierlijke toevoegingen als finishing touch

Maak de IJsthee compleet met toevoegingen om de IJsthee te versieren en te verfrissen. Kies voor een eigen samenstelling van verse munt (foto 3), limoen, citroen, kaneelstokjes, frambozen of aardbeien. Voeg het toe aan de kan en ter garnering in het glas. Heb je dit niet in huis? Geen probleem, de IJsthee smaakt ook heerlijk zonder deze toevoegingen.

Enjoy!

Met deze tips ben jij klaar om zelf aan de slag te gaan. Kies een zomerse dag, nodig wat familieleden of vrienden uit en verras ze met jouw homemade Ice Tea!