Categorie├źn
blog

Kaas en thee combi?

Kaas en thee combineren goed!

Tijdens een recentelijk evenement in de winkelstraat hebben we onze thee gepromoot in combinatie met een 3 tal kaassoorten van collega kaas-ondernemer in de straat. Dit leverde een leuke en succesvolle combinatie op!

Kaas en thee samen smaken goed

Presentatie verschillende thee smaken

Warme thee combineert goed met verschillende kaassoorten, zeker de verfijnde aroma’s die kaas rijk kan zijn worden goed waarneembaar door de warmte van de thee.

De smaken

Tijdens het evenement was de thee opstelling een serie van zachte witte thee, daarna rijke groene thee, tot aan een pittige zwarte thee.
De begeleidende kazen; een belegen Hollandse boerenkaas, de Taleggio uit Italie, op basis van koeienmelk en gerijpt in grotten. Tot slot jonge Manchego schapenkaas uit Spanje.

Van links naar rechts: Witte, groene, oolong en zwarte thee!

De smaak combinaties

De warme thee brengt mooie smaken van de kazen naar voren. Witte thee is zacht en licht notig, wat de zoetigheid┬á van de Manchego prijs geeft. De Oolong en groene thee openbaarde de frisse, citrus achtig aroma’s van de Taleggio, gerijpt met grot-schimmels. De relatief ‘droge’ Oolong en groene thee was een goede tegenhanger voor de smeuige romigheid van de Taleggio.
Darjeeling thee blijft een unieke begeleider! De second flush gecombineerd met de Hollandse belegen, maken de romige en zoute tonen van de kaas smaakvol. Omgekeerd maakt de Hollandse belegen de zoete bloemige eigenschappen van deze zomerse thee bijzonder smaakvol!

Deelnemen? Op verschillende momenten in het jaar organiseren we proeverijen. Kom langs en doe mee!

Een succesvol evenement, op basis van een ‘vreemde combinatie’ met onze bereide losse thee. De twee verschillende producten versterken elkaar, en brengen ieders unieke smaakeigenschappen naar voren. Deze ervaring en belevenis ook ondergaan? Houd onze evenementen(kalender) in de gaten!