Eigen koffiebranderij

Koffiebranderij in Zevenhuizen


In Zevenhuizen (ZH) roosteren we zelf onze koffiebonen in de eigen koffiebranderij. Het branden, of roosteren, is een ambachtelijk proces waaraan we veel tijd en zorg besteden. We gebruiken een kleine trommel koffiebrander in de branderij. De winkel is in Rotterdam-Kralingen gevestigd.

Koffiebonen roosteren

Het rooster proces is een tijdrovende klus. Dit doen we bewust op deze manier om smaakvolle geroosterde koffiebonen te kunnen verkopen. Het blijft een ‘gevecht’ om zaken als zuurgraad, bitterheid en aroma’s in harmonie te houden.  Gelukkig, met ruim 10 jaar ervaring, boeken we goede resultaten met dit ‘gevecht’ in onze koffiebranderij in Zevenhuizen!

Vers geroosterde koffiebonen

Wekelijks roosteren wij onze koffiebonen. Een vers product, zo zie wij het! Bekijk de video hoe we dat doen.

Koffiebonen branden, of roosteren, in onze eigen branderij!

Geroosterd of gebrande koffie?

Vers geroosterde koffie vinden we vriendelijker en smaakvoller klinken dan gebrande koffie. Gebrand klinkt gitzwart en donker, geroosterd maakt de koffie rond, vol en zuiver van smaak. Door koffie langzaam te roosteren in een trommel machine ontwikkelen de aroma’s optimaal voor lekkere koffie. Dus neem een wijs besluit en kies voor vers geroosterde koffiebonen!

Koffie smaken ontwikkelen zich tijdens het roosteren

Koffiebonen groeien in tropische gebieden rondom de evenaar. Tijdens de groei krijgt de koffieplant, en indirect de koffieboon, veel te verduren. Soms veel zonuren, dan weer regen of een aanval van een insectenplaag! De combinatie hiervan bepaald uiteindelijk niet alleen de opbrengst van de koffie oogst, maar ook de smaak van een koffie. De smaak zit eigenlijk al in de koffieboon. Doordat we rustig en secuur koffiebonen roosteren kunnen we de zuren en bitterheden terugdringen, maar de lekkere smaken benadrukken. Kies 2 verschillende smaken en probeer eens ons vers geroosterde koffiebonen!