Koffiebranderij in Zevenhuizen

Koffiebranderij in Zevenhuizen

Koffiebranderij in Zevenhuizen
Koffiebranderij in Zevenhuizen

In Zevenhuizen (ZH) roosteren we zelf onze koffiebonen in de eigen koffiebranderij. Het branden, of roosteren, is een ambachtelijk proces waaraan we veel tijd en zorg besteden. We gebruiken een kleine trommel koffiebrander in de branderij.

 

Koffiebonen roosteren in de branderij

koffie rooster
In de branderij: de koffierooster of koffiebrander

Het rooster proces is een tijdrovende klus. Dit doen we bewust op deze manier om smaakvolle geroosterde koffiebonen te kunnen verkopen. Het blijft een ‘gevecht’ om zaken als zuurgraad, bitterheid en aroma’s in harmonie te houden.  Gelukkig, met ruim 10 jaar ervaring, boeken we goede resultaten met dit ‘gevecht’ in onze koffiebranderij in Zevenhuizen!

10 jaar Zevenhuizen!

Winkelinrichting met duurzame materialen
Eikenhouten kasten voor de koffiesilo’s en rode theeblikken voor losse thee

In 2008 zijn we in Zevenhuizen begonnen met de koffiebranderij en koffie- en theewinkel. De  verse koffiebonen, de verschillende smaken, losse thee, geschenken en apparatuur zijn  de aflopen jaren zeer gewaardeerd. Het jaar ervoor zijn we druk bezig geweest om het voormalige woonhuis van ‘opa en oma’ te verbouwen naar een frisse en moderne koffiebranderij.  Het inrichten van de winkel met degelijke eiken houten kasten voor onze koffiesilos en rode blikken voor losse thee, geven de winkel een luxe en duurzame uitstraling.

Nieuwe winkel Lusthofstraat 98 Rotterdam Kralingen

Koffie en theewinkel Lusthofstraat 98 Rotterdam
Nieuwe koffie- en theewinkel aan de Lusthofstraat 98 in Rotterdam Kralingen. Geopend in februari 2018

Na een lange periode van overwegen is in februari 2018 een nieuwe winkel geopend aan de Lusthofstraat 98 in Rotterdam Kralingen. Het bedrijf is iets veranderd waardoor de branderij en winkel zijn gesplitst. De winkelinrichting is verhuisd naar Rotterdam Kralingen, de branderij is in Zevenhuizen achtergebleven. Hier roosteren we nog steeds onze koffiebonen op onze unieke en ambachtelijk manier. Probeer eens een pondje van onze lekkere koffiebonen!