Categorieën
blog

Lokale ‘Kralingse’ en ‘Roodterdamse’ koffie

Inmiddels zijn wij al twaalf jaar gespecialiseerd in het roosteren van koffiebonen. Van 2008 tot 2018 was onze koffiebranderij en winkel gevestigd in Zevenhuizen, een klein dorpje ten oosten van Rotterdam. In februari 2018 was het tijd voor een nieuwe stap. Daarom verhuisden we de winkel naar de gezellige Lusthofstraat in Rotterdam-Kralingen. Hier leerden wij de persoonlijke koffiesmaken van de Kralingse en Rotterdamse koffieliefhebbers kennen. Met als resultaat twee unieke en vooral lokale koffieblends: de ‘Kralingse’ en ‘Roodterdamse’ blend.

De Kralingse koffieblend is geïnspireerd op de Kralingse koffieliefhebbers. In de eerste maanden in Kralingen merkten wij al snel op dat de Kralingers een volle, rijke koffiesmaak erg waarderen. Dit bijvoorbeeld in de vorm van een sterke espresso of een stevige cappuccino. Deze Kralingse blend is dan ook gemaakt van sterke Arabica koffiesmaken. Wekelijks vers geroosterd en zorgvuldig gemengd.

De Roodterdamse koffieblend heeft een basis van volle, rijke Arabica koffiebonen. Vervolgens is de koffieblend aangevuld met een Robusta boon. De woordspeling ‘Roodterdam’ duidt daarom op het bekende Nederlandse roodmerk label ;). De Robusta boon geeft de koffie kracht en een tikkeltje ruwe smaak, maar wel met een stevigere crema. Kortom, Rotterdam in een kopje!

Naast dat deze blends heerlijk zijn voor thuisgebruik, zijn ze ook nog eens heel leuk om cadeau te geven! Aan Rotterdammers of met gelegenheden zoals Vaderdag, Moederdag, Kerst, of Pasen!

Zakelijk – Ook voor Rotterdamse en andere lokale bedrijven en kantoren leveren wij met plezier koffiebonen. Geniet samen met collega’s van lekkere koffie en/of onderscheid je dienstverlening met onze unieke smaken!

Ervaar de unieke smaken zelf thuis en bestel de Rotterdamse koffieblends hier. Of bezoek de winkel in de Lusthofstraat voor uitgebreid advies!

Roodterdamse & Kralingse Coffee Blend in koffie silo's
Roodterdamse & Kralingse Coffee Blend in koffie silo’s