Losse Thee

Losse origine theesoorten

Thee, geoogste bladeren van de theestruik Camelia Sinensis zien wij als een origine product. Net als met koffie en wijn worden de verschillende theesmaken beïnvloedt door klimaat en grondsoort. Daarnaast worden theeblaadjes verschillend verwerkt; witte en groene thee blijft ongefermenteerd en zwarte thee wordt gefermenteerd.

Wij hebben een breed assortiment aan witte, groene, oolong en zwarte theesoorten.

Puur of toch gearomatiseerd

‘Origine’ theesoorten zijn pure theesoorten, immers ze verkrijgen hun smaakeigenschappen door de combinatie van grondsoort en klimaat tijdens de groei en daarna de verwerking van de geplukte theeloten. Thee kan verder verwerkt worden door het te aromatiseren. Een deel assortiment is dan ook gearomatiseerd met bekende smaken als Earl Grey, Jasmijn, Lapsang Souchong of ‘fantasie’ smaken als Jungle Dream, Dragonheart of Doornroosje. Wat gaat het worden ‘puur’ of gearomatiseerd? The battle continues!

Kruiden danwel herbals

Sinds kort leveren we ook kruiden of herbals. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Verveine, munt of stukjes gember. Wellicht bekender is Rooibos, die we zowel naturel  als gearomatiseerd leveren. Heet water toevoegen en u drinkt een alternatieve vorm van ‘thee’!

50 of 100 gram?

Probeer en kies losse thee in een hoeveelheid van 50 gram of 100 gram. Vertrouwd met onze smaken, koop dan 150 of 250 gram per smaak. We pakken de losse thee naar uw wensen in!