Zwarte, groene en witte losse thee

Losse thee

Thee, geoogste bladeren van de theestruik Camelia Sinensis, is het lekkerst als losse thee! Er zijn verschillende smaken losse thee zoals witte, groen of zwarte thee. Deze smaken ontstaan doordat de geplukte thee blaadjes op verschillende manieren worden verwerkt. Belangrijkste verschil is of de blaadjes gedurende de verwerking wel of niet gefermenteerd worden. Niet gefermenteerde thee blaadjes maakt witte en groene losse thee. Wel gefermenteerde thee blaadjes maakt zwarte losse thee met het bekende oranje kleurtje in de kop!

Wij leveren een breed assortiment aan witte, groene, oolong en zwarte theesoorten.

Puur of toch gearomatiseerd

‘Origine’ theesoorten zijn pure theesoorten, immers ze verkrijgen hun smaakeigenschappen door de combinatie van grondsoort en klimaat tijdens de groei en daarna de verwerking van de geplukte theeloten. Thee kan verder verwerkt worden door het te aromatiseren. Een deel assortiment is dan ook gearomatiseerd met bekende smaken als Earl Grey, Jasmijn, Lapsang Souchong of ‘fantasie’ smaken als Jungle Dream, Dragonheart of Doornroosje. Wat gaat het worden ‘puur’ of gearomatiseerd? The battle continues!

Kruiden danwel herbals

Sinds kort leveren we ook kruiden of herbals. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Verveine, munt of stukjes gember. Wellicht bekender is Rooibos, die we zowel naturel  als gearomatiseerd leveren. Heet water toevoegen en u drinkt een alternatieve vorm van ‘thee’!

50 of 100 gram?

Probeer en kies thee in een hoeveelheid van 50 gram of 100 gram. Vertrouwd met onze smaken, koop dan 150 of 250 gram per smaak. We pakken de thee naar uw wensen in!