Koffie smaken

Waarom verse koffie smaakvol is!

Wekelijks roosteren we koffiebonen in kleine batches. Zo houden we onze koffie producten vers. Met verse koffie zet je lekkere koffie thuis of op kantoor. Ongeacht of het via de filter methode, cafetiere of espresso gezet wordt.

Smaakvolle koffie

We houden van verse koffie, daarom roosteren we iedere week nieuwe batches koffie voor je. Want lekkere koffie smaken, de vluchtige koffie aroma’s, verdampen snel.  En eenmaal verdampt komen deze smaken niet meer in je kopje koffie!

Verschillende smaken

We vinden het prettig om smaken af te wisselen. Zo leer je opnieuw de (vertrouwde) smaken waarderen. Een deel van het assortiment wisselt regelmatig, vaak ingegeven door nieuwe oogsten koffie, of een bewuste keus om een ander land of gebied aan te bieden. Zo blijft het spannend en de zintuigen geprikkeld.

Kleine verpakkingen verse koffie

Soms is een voorraadje koffie prettig als het bijvoorbeeld even niet lukt om langs te komen door een drukke baan of een actief leven gevuld met vele bezigheden. Daarom verpakken we koffie vaak per 250 gram, of 500 gram. Zo blijft alles vers, kunt verschillende smaken kiezen en proberen, en ook praktisch genieten van lekkere koffie!

Tip: Bewaar koffie in de vriezer, dat vertraagd de veroudering, zo blijft de koffie vers en lekker!

Koffiesmaken en aroma’s verdwijnen snel, wat nu?

Een verse koffieboon heeft één probleem: de lekkere smaken verdwijnen, of verdampen snel. Hoe lossen wij dit voor je op? We branden of roosteren koffie wekelijks in kleine batches, zodat je kunt genieten van de beste kwaliteit. Wij adviseren altijd om koffiebonen te kiezen en deze thuis zelf te malen. Thuis toch een voorraadje koffie? Leg dan de (gemalen)koffie in de vriezer, dit vertraagd het smaakverlies!

Cappuccino, espresso, machiatto, lungo of filter

Warme koffie dranken als cappuccino, espresso, machiatto of filter zijn lekkere drankjes, mits ze wel van verse koffiebonen gemaakt zijn. Zeker voor een espresso is dit belangrijk. Met verse bonen is het eenvoudiger om een mooie crema op de espresso te krijgen. Espresso is ook een smaak bommetje, een explosie bijna, door de kracht zijn de donkere smaken beter te proeven.

Kies daarentegen voor Lungo of filter koffie voor een rustigere smaakbeleving. Zeker bij een goed gedoseerde en bereide filterkoffie proef je ook de zachtere en verfijndere koffie aroma’s.

Melk heeft invloed op de smaak van de koffie, de romigheid van de melk kan koffie verrijken. Wellicht ook de zuurtjes en bitterheid, of de kracht temperen, maar de verfijnde aroma’s kunnen in de melk ook verdwijnen. Dus, probeer eens de koffie ‘zwart’, en leer de zachte koffie aroma’s en smaken waarderen. Oefening baart kunst.

Zwarte koffie kleurrijk? Dát is mogelijk!

Klopt, zwarte koffie is kleurrijk! Zeker onze koffiebonen die rijp van de struik zijn geplukt. Daarna zorgvuldig zijn verwerkt en rustig in kleine batches door ons gebrand. Dan door jouw in kleine porties gekocht en met je hart gezet. Ja, deze koffie is kleurrijk. Proef de koffie, en associeer de chocolade aroma’s met een mooie bruine kleur bijvoorbeeld, en de caramel/notige eigenschappen met een oranje kleur of de roos/orchidee aroma’s met een roze kleur. Oefen dit veel en zo wordt onze verse koffie kleurrijk!